Link Search Menu Expand Document

Customized boxes

° Oktober 2020 - heden

Elk kind krijgt zijn eigen doos, aangepast aan zijn eigenheid, karakter, lijfelijkheid. Als uitbreiding van die box worden per kind nog extra pakketjes met fiches gemaakt. Een mood-board, een survival kit, een handleiding om sporen te determineren etc.

In ons dagelijks leven omringen we ons ongewild met allerhande dozen. Ze bestaan in een massa verschillende vormen en formaten. Het materiaal en de vorm waaruit ze vervaardigd zijn varieert naargelang het materiaal dat ze bevatten. Ontdaan van hun functie, opengevouwen worden de dozen puur vorm, te sorteren per kleur, vorm of formaat. Ook de slogans, symbolen en teksten die op de dozen te vinden zijn zijn een onderzoek waard.

Op de costumized boxes worden enkel teksten of slogans gebruikt die verzameld werden op mijn steeds groter wordende archief aan dozen. De slogans worden uit hun context gerukt, gecombineerd en herplaatst om aan te sluiten bij inhoud van de nieuwe box.

Bij mijn kinderen, de bestemmelingen voor de boxen, deed ik in eerste instantie onderzoek naar hun specifieke vormen. Gewicht en lengte. Opmeten van hun ledematen, schedelomtrek, heup- en borstbreedte etc. Maar ook inhoudelijk polste ik naar hun voorkeuren en waarden, karaktertrekken. De synthese daarvan zal te vinden zijn op hun persoonlijke doos.


Table of contents


1998 - 2021 | © Soetkin Everaert